2021 E-Ticaret Trendleri

2021 E-Ticaret Trendleri

E-Ticaretin Geleceği: 2021’de Dikkat Edilmesi Gereken 8 Trend

2020 yılında tüketiciler fiziksel mağazadan alışveriş yapmak istemediler ve online alışverişi tercih ettiler. Pandemi ile birlikte müşteriler dijital mağazalara yöneldi ve e-ticaret alanında büyük bir artış gözlemlendi. Dijitale geçmeyen işletmelerde dijital mağazacılığa yöneldi.

Ancak, e-ticaret sürekli değişen bir sektör ve bu sektörde her yıl, işletmenizin büyümesine ve rakiplerinizi geride bırakmasına yardımcı olabilecek birkaç yeni trend ortaya çıkıyor.

2021’de dikkat etmeniz gereken e-ticaret trendlerine göz atalım: 

1.Ses ticareti artacak:

Sesli aramalardan e-ticaret mağazanıza daha fazla organik trafik çekmenin basit ama çok etkili bir yolu, ürünlerinizi veya pazarınızı çevreleyen yaygın tüketici sorularının yanıtlarını birleştirmek için üst düzey dönüşüm hunisi içeriğinizi optimize etmektir. Bu yöntem, potansiyel müşterileri hedeflenen içerik aracılığıyla çekerek, etkileşime geçirerek ve onlara değer sunarak, onları daha sonra satın almak istedikleri zamanlar için düzgün bir şekilde dönüşüm yolunuza getirir. Örneğin, ‘koşarken yaralanmaların nasıl azaltılacağı’ konusunda tavsiye arayan bir internet kullanıcısının hızlı bir sesli araması olarak başlayan şey, onların çözüm tabanlı blog gönderinizi okumalarına yol açar ve bu da koşu ayakkabısı tabanlıklarınızın satışıyla sonuçlanır. Sesli ticaret artık göz ardı edilemeyecek kadar büyük, bu nedenle bir e-ticaret mağazası sahibiyseniz teknolojiyi kullanmalısınız.

E-ticaret sitenizi sesli sorgulara hazırlamanın dört yolu:

  • Sesli aramalarda görünme şansınızı artırmak için içeriğinizi optimize edin.
  • Alexa veya Google gibi sesli asistan cihazlarına yeni bir beceri ekleyin.
  • Web sitenizde ve mobil uygulamanızda ses tabanlı navigasyon sunun.
  • Ürünlerinizin sesli komut kullanılarak basit bir akışla satın alınabileceğinden emin olun.

2. Omnichannel Alışveriş Yeni Normal Olacak

Omnichannel perakendeciliği, alışveriş yapanlara kanallar ve cihazlar arasında sorunsuz ve tutarlı bir deneyim sunmayı ifade eder.

Mobil cihazların ve sesli asistanların benimsenmesinin artmasıyla birlikte, omnichannel müşteri sayısının 2021’de daha da artması bekleniyor.

Müşteri davranışıyla ilgili her şeyi izlemek için ayrıntılı e-ticaret analitiği sağlayan Öneri Motoru gibi analiz araçlarını kullanın . Bu tür bir analiz aracı, hangi ürünlerin talep edildiğini analiz etmenize, kar ve zararınızı izlemenize ve müşteri sadakatini değerlendirmenize yardımcı olur.

Sorunsuz bir çok kanallı deneyim sunmanın birkaç yolu daha;

  • Web sitenizi mobil cihazlar için optimize edin. Bütçeniz varsa, bir mobil uygulama veya PWA oluşturun. Mobil ticaret uygulaması için ziyaret edin.
  • Müşteri deneyimini mümkün olan her adımda kişiselleştirin.
  • Uçtan uca çevrimiçi perakende süreçleriyle kişiselleştirilmiş ve kapsamlı bir e-ticaret deneyimi sağlamak için SAP Commerce Cloud gibi araçları kullanın.
  • Aşağıdakiler gibi çeşitli satın alma seçenekleri sunun:
    • Çevrimiçi satın alın, mağazadan teslim alın.
    • Mağazadan satın alın, eve teslimatı seçin.
    • Çevrimiçi satın alın, kapıdan teslimat alın.

3. Yeni Ödeme Seçenekleri Çıkacak

Ödeme seçenekleri, müşterilerin belirli bir markayı seçmelerinin ana nedenlerinden biridir. Müşterilerinizin tercih ettiği ödeme yöntemini sunmazsanız, e-ticaret mağazanızdan alışveriş yapmazlar.

Şu an itibariyle, çoğu e-ticaret işletmesi banka ve kredi kartlarından ayrı olarak dijital cüzdanları (Google Pay, Samsung veya Apple Pay ve PayPal gibi) kabul etmektedir. Kripto para birimleri, özellikle Bitcoin, düşük işlem ücretleri ve ters işlemlerin olmaması gibi çevrimiçi mağaza sahipleri için birçok avantaja sahiptir.

Örneğin, Overstock, müşterilerin Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kullanmasına izin vermek için bir Bitcoin platformu olan Coinbase ile ortaklık kurdu.

2021’de, daha fazla e-ticaret işletmesinin işlemler için kripto para birimlerini kabul etmeye başlayacağı öngörülmektedir.

4. Markalar Dinamik Fiyatlandırmayı Benimsemeye Devam Edecek

Dinamik fiyatlandırma, e-ticaret perakendecilerinin rekabetçi kalmasını ve daha fazla müşteri çekmesini sağlar. Dünyanın en iyi ürününü satsanız bile, doğru fiyatlandırmazsanız, yeterince satış yapamazsınız.

Ürünleriniz için doğru fiyatı seçtiğinizden emin olun. Mümkün olan maksimum karı elde ederken ürününüzü satma şansınızın en yüksek olduğu fiyatı ayarlayın.

Ürünlerinizin en iyi fiyatını belirlemek için dinamik fiyatlandırma yazılımı kullanın. Bu araçlar, optimum maliyeti belirlemek için rakiplerinizin fiyatları, pazar talebi ve ürünlerinizin algılanan değeri hakkında gerçek zamanlı bilgiler sağlar.

5. Mobil Ticaret E-ticarete Hakim Olacak

Tüketicilerin çevrimiçi alışverişe olan güveni arttıkça, mobil cihazlarını kullanarak alışveriş yaparken kendilerini daha rahat hissediyorlar.

2021’in sonunda mobil cihazların toplam e-ticaret satışlarının neredeyse %73’ünü oluşturması bekleniyor. Ayrıca, çevrimiçi alışveriş yapanların %30’u, web sitenizin mobil uyumlu olmadığını anlarsa, alışverişin ortasında sepetlerini terk etme olasılıkları yüksek. Çevrimiçi bir satıcı olarak, mobil kullanıcılar için müşteri deneyimini iyileştirmeye odaklanmalısınız.

E-ticaret sitenizi mobil cihazlar için hazırlamanın bazı yolları şu şekildedir:

  • Google Mobil Uyumluluk Testi’ni kullanarak web sitenizi mobil uyumluluk açısından inceleyin. URL’nizi araca yükleyin, çevrimiçi mağazanızın duyarlı olup olmadığını gösterecektir. Web sitenizde herhangi bir yükleme sorunu olup olmadığını da gösterir.
  • Çevrimiçi mağazanız için aşamalı bir web uygulaması (PWA) oluşturun. PWA’lar bir web sitesinden daha hızlı yüklenir ve müşterilerin daha önce internet olmadan taradıkları sayfaları görüntülemelerine izin verir.
  • Akıllı telefon kullanarak sitenizi ziyaret eden müşteriler için hızlandırılmış mobil sayfalar (AMP) uygulayın.
  • Mobil cihazlarda sorunsuz bir ödeme süreci sağlayın ve bunu daha da basitleştirmenin yollarını bulun.
  • Mobil sitenizi manuel olarak test edin. Gezinmenin kolay olup olmadığını kontrol edin. Ürünleri cep telefonunuzda görüntülemenin kolay olup olmadığını ve yakınlaştırma seçeneği olup olmadığını inceleyin.

6. Sürdürülebilirlik Uygulamaları Satışları Etkileyecek

Yeşil tüketicilik hızla artıyor. Markaların alakalı ve rekabetçi kalabilmek için hızlı hareket etmesi gerekiyor. Yeşil tüketicilik, müşterilerin çevreyi koruyan veya geri dönüşümü içeren çevre dostu bir şekilde üretilmiş ürünleri aradıkları bir durumu ifade eder.

Tüketicilerin %65’i sürdürülebilirliği savunan amaca yönelik markalardan ürün satın almak istediklerini söylüyor. Yeşil tüketiciliğe odaklanmak, çevre dostu uygulamalara öncelik veren e-ticaret markalarının önümüzdeki yıllarda pazara hakim olacağının açık bir göstergesidir.

Büyük e-ticaret markaları, işlerinde daha sürdürülebilir uygulamaları planlamaya başladı bile. Örneğin, dünyanın önde gelen e-ticaret şirketi Amazon, 2040 yılına kadar karbon emisyonlarını sıfıra indirmeyi taahhüt etti.

Yeşil tüketicileri e-ticaret mağazanıza çekmenin bazı yolları şunlardır:

  • Sürdürülebilirlik konusunda net bir duruş sergileyin, çevreye nasıl katkıda bulunacağınıza karar verin ve bir tarih belirleyin. Hedefinize ulaşmak için hangi uygulamaları yaptığınızı dünyaya anlatın.
  • Çevre dostu paketlemeye geçin. Geri dönüştürülmüş ambalaj kağıtları veya bezler gibi ambalajlama için hem enerji tüketimi hem de çevre üzerinde düşük etkisi olan ürünler kullanın.
  • Makbuzları kağıt fişler yerine yalnızca e-postalara gönderin.
  • Enerji tüketimini olabildiğince azaltın. 
  • Mevcut ürünlere çevre dostu alternatifler arayın. Sürdürülebilirliği teşvik eden yeni ürünler de ekleyebilirsiniz.

7. Görsel Ticaret Büyüyecek

Görsel ticaret, yalnızca ürün sayfalarında değil, aynı zamanda tüm mağazanızda kullanıcıları etkileşime girmeye ve dönüştürmeye teşvik etmek için görüntüleri kullanmayı ifade eder.

Ürünü doğrudan satın almak için kısayolların yanı sıra ana sayfalarınızda yüksek kaliteli görseller kullanın.

Görsel ticaretten yararlanmanın bazı yolları:

  • Kaliteyi ve yükleme hızını artırmak için varsayılan ürünlerinizi JPG’den JPEG2000 veya WebP formatlarına değiştirin.
  • En çok satan ürünlerinizin 360 derecelik görüntülerini veya videolarını oluşturun.
  • Müşterilerin görselleri kullanarak ürün aramasına olanak tanıyan görsel bir arama aracına yatırım yapın.
  • İlgi alanları oluşturmak için ürün sayfalarınızda kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği yeniden kullanın.
  • Web sitenize trafik çekmek ve satışları artırmak için Pinterest‘te görsel alışveriş reklamları oluşturun.

Pazara hakim olmak isteyen e-ticaret işletmeleri, kendilerini mümkün olan en kısa sürede en son trendleri benimsemeye hazırlamalıdır. 2021’de sesli ticaret, çok kanallı alışveriş, yapay zeka ve AR büyük olasılıkla yaygınlaşacak. Giderek daha fazla çevrimiçi işletme, daha fazla müşteriyi markalarını seçmeye ikna etmek için kripto ödemelerini kabul etmeye başlayacak. Dinamik fiyatlandırma, alışveriş yapanları çekmenin etkili bir yolu olmaya devam edecek.

E-ticaret süreçlerinizi kusursuz yönetmek için ve yeniliklere kolay bir şekilde uyum sağlamak için bize ulaşın.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 19 Aralık 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, müşterileri merkeze almalı ve fiziksel konumlar, masaüstü ve mobil cihazlar dahil olmak üzere müşteriyle etkileşime girdiği her yerde olmalıdır.
  • 1 Kasım 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, multichannel bir temel üzerine inşa edilmiş olsa da, müşteri deneyiminde, hedeflerde ve uygulamada önemli farklılıkları vardır.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.