SAP Commerce Cloud: Bilmeniz Gerekenler

SAP Commerce Cloud Nedir?

SAP Commerce Cloud, B2B, B2C ve B2B2C şirketleri için bulutta yerel bir çok kanallı ticaret çözümüdür.

Tüm temas noktalarını (web sitesi, mobil, POS, çağrı merkezi, sosyal medya) küresel ölçekte birleştirerek ve müşteri edinmeden elde tutmaya kadar kişiselleştirilmiş deneyimler sunarak her müşterinin benzersiz gereksinimlerini ve isteklerini karşılar.

SAP Commerce Cloud Ne Yapar?

SAP Commerce Cloud yeteneklerine göz atalım.

  • Çok Kanallı Ticaret

Şirketler, pazara açılma modellerinin çeşitli kombinasyonlarını kullanır; birden çok ve çeşitli temas noktaları aracılığıyla müşterilerinin sürekli etkileşimde kalmasını sağlar. Bunun yönetimi inanılmaz derecede zor olabilir, satıcı için karmaşıklık ve verilerin karışması büyük bir sorun iken müşteri için kişiselleştirme ve güvenilirlik eksikliğine yol açabilir.

SAP Commerce Cloud, hem B2B hem de B2C kullanıcılarına yönelik modüller ile bu sorunları çözmeyi hedefliyor. SAP Commerce Cloud’un temel B2C yetenekleri, güçlü arama işlevselliği ve müşteri etkileşimini artırmak için özel promosyonlar ve önerilerle tüm cihazlarda tutarlılığı destekleyen çok kanallı, duyarlı bir vitrini içerir. B2B’de ise SAP Commerce Cloud’un hızlandırıcı modülü, akıllı fiyatlandırma modelleri, fiyat listeleri ve teklif oluşturma yoluyla karmaşık B2B ilişkilerini yönetir.

  • Ürün İçerik Yönetimi

SAP Commerce Cloud‘daki tüm ürün içeriği yönetimi yetenekleri, kullanımı kolay merkezi bir içerik havuzunda barındırılır. Burada, kullanıcılar ürünleri çeşitli özelliklere göre zahmetsizce kataloglayabilir ve birden fazla ürünü aynı anda toplu olarak düzenleyebilir, toplu yayınlayabilir ve toplu yükleyebilir. Böylece zamandan tasarruf ve tutarlılık sağlar.

Kullanıcılar ayrıca şunları yapabilir:

  • İyileştirme paketleri (benzersiz, kişiselleştirilmiş teklifler halinde birleştirilmiş ürünler ve hizmetler) hazırlayabilir,
  • Esnek fiyatlandırma kuralları tanımlayabilir,
  • Ortalama sipariş değerini artırmak ve satın alma sürecini kolaylaştırmak için yerleşik şablonları kullanabilir.
  • Müşteri Deneyimi Yönetimi

SAP Commerce Cloud, mobil, tablet ve web siteleri için sayfalar, promosyonlar ve afişler oluşturmak için sürükle ve bırak arayüzüne sahip bir web sitesi düzenleme aracı ile birlikte gelir.

Bu verilerle donanmış kullanıcılar müşteriler için derinden küratörlük yapabilir ve kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimleri, çevrimiçi ürün teşhirlerini (satış), önerileri, teklifleri ve yeniden pazarlamayı bireysel düzeyde iyileştirebilir.

  • Sipariş Yönetimi

SAP Commerce Cloud platformunda web sitesinden verilen tüm siparişler görünür. Sipariş numarasına göre sıralanırlar ve son gelen sipariş en üstte görünür.

Sipariş numarası sütununun yanında ürünün satın alınma şeklini tanımlayan ödeme şekli yer alır. Bununla birlikte satın alınan ürünün toplam fiyatını ve ardından işlemin gerçekleştiği tam tarihi ve satın alma işleminin sipariş durumunu belirten tarih yer alır.

Aşağıdaki sekmelere tıklayarak sipariş ayrıntılarını kolayca düzenleyebilirsiniz:

  • Ayrıntılar: Sipariş ayrıntıları formunu getirecektir.
  • Denetim Günlüğü: Bu, bir e-posta ve tarih ile birlikte tüm denetimlerin bir günlüğünün listelendiği yerdir.
  • İşlemler: Sipariş tarihi, saati, değeri ve sipariş URL’si gibi işlem ayrıntılarını getirir.
  • Sil: Siparişi sistemden siler.

SAP Commerce Cloud, kullanıcılara kuruluşun tamamında tek bir envanter görünümü sağlar. Bu, satıcı için tek bir doğruluk kaynağı ve müşteri için eksiksiz çok kanallı esneklik anlamına gelir.

  • Sektöre Özgü Özellikler

SAP Commerce Cloud, belirli sektörlerin zorluklarını, fırsatlarını ve gereksinimlerini karşılamak için tasarlanmış benzersiz, kullanıma hazır ve sektöre özgü hızlandırıcı portföyüyle birlikte gelir.

Her Industry Accelerator, hızlı değer elde etme süresi ve çeşitli özellikler için kullanıma hazır bir vitrine sahiptir.

Bu hızlandırıcılar şunları içerir:

Finansal hizmetler hızlandırıcı

  • Sigorta şirketleri, perakende bankalar ve diğer finansal hizmet sağlayıcıları için tasarlandı.
  • Temel özellikler: Müşteriler sigorta ürünleri için başvurabilir ve poliçe sahipleri poliçe bilgilerini görüntüleyebilir ve ekran üzerindeki talepleri dosyalayabilir.

Seyahat hızlandırıcı

  • Seyahat acenteleri ve rezervasyon şirketleri için tasarlandı.
  • Temel özellikler: Müşteriler, sorunsuz bir rezervasyon süreci boyunca yönlendirilmeden önce uçuşlar ve oteller arasında gelişmiş filtrelerle arama yapabilir ve tüm seyahat planlarını yönetebilir.

Vatandaş katılımı hızlandırıcı

  • Yerel devlet kurumları için tasarlandı.
  • Temel özellikler: Müşteriler, tüm yerel yönetim hizmetlerine basit bir genel bakışla göz atabilir, çevrimiçi başvuruları gönderebilir ve yönetebilir, su ve vergi gibi hizmetler için ödeme yapabilir, ehliyet ve doğum belgesi gibi belgelere erişebilir.

Telekomünikasyon ve medya hızlandırıcı

  • Cihaz ve hizmet paketleri satan işletmeler için tasarlandı.
  • Temel özellikler: Müşteriler son derece karmaşık paketlere doğrudan ve sezgisel olarak göz atabilir.
  • Gerçek Zamanlı Müşteri Desteği

Destekli Servis Modu, hem çevrimiçi hem de mağaza içi gerçek zamanlı müşteri desteği sunar. Müşteri hizmetleri temsilcileri, hizmet verdikleri müşterinin, demografik bilgileri, satın alma geçmişi, tercihler ve geçmiş destek bilgileriyle birlikte 360 ​​derecelik müşteri görünümü elde eder. 

Temsilciler, bir müşterinin yakın zamanda hangi ürünleri görüntülediğini görebilir ve görev çağrısının ötesine geçebilir. Temsilciler, müşterilerine isteğe bağlı olarak indirim ve ücretsiz hediye tanımlaması yapabilirler. 

SAP Commerce Cloud avantajlarından bazıları şunlardır:

Omnichannel yeteneklerine sahiptir

Müşteri yolculuğunu tüm temas noktalarında sorunsuz bir şekilde entegre ederek satın alma sürecindeki sürtüşmeleri azaltır.

Son derece kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri sunar

Müşteri veri kalıpları kaydedilir ve en iyi duruma getirilmiş deneyimler yoluyla katılımı artırarak en iyi şekilde kullanılır.

Çok sayıda önceden yüklenmiş özelliğe sahiptir

Kullanıma hazır özellikler sezgisel, iyi tasarlanmış ve kullanışlıdır.

Son derece uyarlanabilir

B2B, B2C veya B2B2C olsun, her türlü farklı işletmeye uyacak şekilde yapılandırılabilir ve genişletilebilir.

Yaygın endüstri alaka düzeyine sahiptir

Tak ve çalıştır çalışma şekliyle Endüstri Hızlandırıcıları, çok çeşitli sektörler için idealdir.

Tüm cihazlarda çok iyi görünür

Her cihazda mükemmel şekilde çalışan duyarlı ve ayarlanabilir bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.

Müşteriler tüm temas noktalarında sorunsuz bir deneyim istiyor, SAP Commerce Cloud ile bu mümkün! 

SAP Commerce Cloud’da uzman ekibimizle bir araya gelmek için hemen bize ulaşın.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 19 Aralık 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, müşterileri merkeze almalı ve fiziksel konumlar, masaüstü ve mobil cihazlar dahil olmak üzere müşteriyle etkileşime girdiği her yerde olmalıdır.
  • 1 Kasım 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, multichannel bir temel üzerine inşa edilmiş olsa da, müşteri deneyiminde, hedeflerde ve uygulamada önemli farklılıkları vardır.
  • 3 Eylül 2021
  • E-Ticaret
Çevrimiçi bir mağazaya sahip olmak ile kullanıcılara harika bir deneyim sunan bir çevrimiçi mağazaya sahip olmak arasında fark vardır. Günümüzde her işletme ikinci seçeneğe odaklanmalıdır.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.