b2b eticaret

B2B e-Ticaret Nedir, Avantajları Nelerdir?

B2B e-Ticaret Nedir?

B2B e-ticaret alanı hızla büyüyor ve müşterilerin yüksek beklentileri var. Gelişen e-ticaret teknolojileri, geleneksel olarak B2C işletmelerinin bir B2B bileşeni (B2C2B) eklemesi ve bunun tersi, geleneksel olarak B2B şirketlerinin doğrudan tüketiciye (B2B2C) satış yapması için giriş engelini de azaltıyor.

Şimdi, farklı B2B e-ticaret modellerini inceleyelim.

B2B e-Ticaret Türleri

1. B2B2C

İşletmeden-tüketiciye (B2B2C) e-ticaret, genellikle B2B organizasyonu ve B2C arasındaki aracıları ortadan kaldırarak işletmeleri doğrudan tüketiciyle temas haline getirir. B2B2C modeli en iyi bir toptancı veya üreticinin geleneksel B2B ve B2C modelleriyle nasıl etkileşim kurduğuna bakarak tanımlanabilir.

Bu durumlarda, toptancı veya üretici B2B’ye mal gönderir ve bu mallar daha sonra son tüketiciye satılır. Bir B2B2C modelinde, toptancı veya üretici, B2B ile ortaklık kurarak veya tüketiciye doğrudan satış yaparak nihai tüketiciye ulaşır. B2B2C e-ticaret ile, bu geçişler çevrimiçi olarak, genellikle sanal mağazalar, bir e-ticaret web sitesi ve hatta uygulamalar aracılığıyla gerçekleşir.

Birçok B2B2C e-ticaret modelinde, tüketici ürünleri satın aldıkları yerden ayrı bir işletmeden aldığını bilir.

2. Toptan

İşletmeler genellikle daha düşük bir fiyata toplu olarak mal satın alırlar ve bunları perakende değerinden satmak için geri dönüş yaparlar. Mallar genellikle doğrudan üreticiden veya distribütörlerden satın alınır. Bu toptan satışta popüler bir B2B biçimidir. Toptan satış, malların diğer işletmelere satışı olarak da tanımlanabilir.

Toptan B2B modelleri arasında perakende, yemek servisi, inşaat ve medikal dahil birçok sektör mevcuttur. Geleneksel olarak toptan B2B işlemleri telefonla, e-postayla veya elektronik tablo sipariş formları aracılığıyla gerçekleştirilirdi.

Toptan e-ticaret ile her şey bir B2B e-ticaret platformu kullanılarak dijitalleşti. Platform, toptancının ürünleri daha kolay sergilemesini sağlar ve sorunsuz bir satın alma deneyimi yaratır.

3. Üreticiler

Üreticiler, parçaları ve hammaddeleri el işçiliği ve makinelerle birlikte kullanarak büyük ölçekte bitmiş ürünler üretirler. Bir B2B modelinde, bitmiş ürünler diğer üreticilere veya toptancılara satılır.

Otomobil endüstrisi, B2B platformundaki üreticilere iyi bir örnektir. Üretici, yakıt pompası ve motor gibi ayrı araba parçaları oluşturur. Daha sonra üretici bu parçaları, arabanın tamamını parçalardan yapan ve tüketiciye satan bir otomotiv şirketine satar.

4. Distribütörler

Distribütör, satışları artırmak amacıyla ürettikleri mallara görünürlük kazandırmak için üreticilerle yakın çalışan kişidir. Bir e-ticaret modelinde, satışın lojistiği genellikle bir e-ticaret platformu aracılığıyla çevrimiçi olarak gerçekleşir.

Birçok üretici distribütörlerle çalışır ve işleri dijital hale getirmek ve büyümek için daha büyük bir fırsat yaratır. Diğer B2B modellerinde olduğu gibi, distribütörler satıştan teslimata kadar olan teslim süresini kısaltmak ve müşteri beklentilerinden daha yüksek bir müşteri deneyimi yaratmak için çalışıyorlar.

5. Müşteri odaklılıktan toptan satış yapmak

B2B e-ticaret pazarının genişlemesinin bir nedeni, B2C’lerin geçiş yapmasının bir sonucudur. B2B işlemleri, B2C satın alımlarından daha büyük olma eğilimindedir ve B2B satışları genellikle satıcılarla uzun süreli ilişkilere dayanır.

B2B E-ticaret Platformu Kullanmanın Avantajları

B2B e-ticaret platformu kullanmanın birçok avantajı vardır ve bunlar B2B başarısı için hayati öneme sahiptir. B2B e-ticaret platformunun tercih edilmesinin birkaç nedeni:

1. Yeni müşterilere ulaşmak

Herkese açık katalog sayfalarına sahip bir B2B e-ticaret sitesi, yeni B2B müşterilerine ulaşmanın güçlü bir yoludur. İnternete girerek, erişiminizi artırmak için dijital pazarlama stratejilerinden yararlanabilirsiniz.

Gelecekteki alıcılarınız yalnızca çevrimiçi alışveriş yapmayı tercih etmekle kalmayacak, isteklerini de dile getireceklerdir. B2B alıcıları online alışveriş yapmaya o kadar alışıyor ki, bunu beklemeye başlıyorlar. Çevrimiçi satın almak etkilidir ve tekrarlanan alışverişleri çok daha kolay hale getirir.

2. Tedarikçilerin ve müşterilerin daha iyi yönetimi

B2B e-ticaret kavramı, hem tedarikçilerin hem de müşterilerin daha iyi yönetilmesini sağlar. Dijitale geçmek, bir iş yönetimi yazılımı kullanabileceğiniz anlamına gelir. Bu size müşterilerinizin nasıl alışveriş yaptığına ilişkin verileri gösterecektir.

Bu bilgileri müşterileriniz için daha iyi, daha kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimleri oluşturmak için kullanabileceksiniz. Esasen, girişimin tamamı her iki taraf için de bir kazan-kazan.

3. Mevcut müşterilere daha fazla satış yapın

E-ticaret, yalnızca yeni müşterilere ulaşmakla kalmaz, aynı zamanda otomatik bir çapraz satış ve ek satış öneri programını kolayca uygulamanıza olanak tanır. Bu, alışveriş yapanlara kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmakla berabere gider. Yüz yüze satış görevlisinin yapacağı gibi, sormak zorunda kalmadan aradıkları ürünleri bulmalarına yardımcı olacaksınız.

4. Daha iyi veri analizi

B2B e-ticaret, bir kuruluşun kapsamlı bir analiz kampanyası başlatması için mükemmel bir platform sağlar. Analitik ile B2B’ler daha iyi iş kararları verebilir.

Bu özellik, satış etkinliğinin derinlemesine analizini sağlayan her B2B e-ticaret platformunda mevcuttur. İşletmenizin nasıl ilerlediğini anlamak için çeşitli türlerde raporlar oluşturabilirsiniz.

Analitik veriler, işletmeniz için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını belirlemenize yardımcı olur. Müşterinin sitenizde ne aradığını öğrenebilir ve buna göre site katılımını artırmak için adımlar atabilirsiniz. Sonuç olarak, bu özellik kuruluşunuzun başarısında önemli bir rol oynayacaktır.

B2B ve B2C e ticaret süreçlerinizi tek platformda yönetmenizi sağlayacak çözümlerimize göz atın ve bize ulaşın.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 19 Aralık 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, müşterileri merkeze almalı ve fiziksel konumlar, masaüstü ve mobil cihazlar dahil olmak üzere müşteriyle etkileşime girdiği her yerde olmalıdır.
  • 1 Kasım 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, multichannel bir temel üzerine inşa edilmiş olsa da, müşteri deneyiminde, hedeflerde ve uygulamada önemli farklılıkları vardır.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.