Bulut Bilişimin E-ticaret İşlemlerinize faydaları nelerdir

E-Ticaret İşletmeniz için Bulut Bilişimin Faydaları Nelerdir?

E-ticaret son yıllarda zaten yükselen bir trend yakalamıştı. Pandemi ile birlikte önemi daha da arttı. Bir anda temassız alışveriş hayatımınızın odak noktası haline gelince, e-ticaret hepimiz için bir kurtarıcı rolü de üstlendi.

Yaşantımızda pek çok şey değişirken pandemi iş süreçlerini de dönüştürdü. Bazı şirketler mağazalarında az müşteri olduğu için işletmelerini kalıcı olarak kapatmak zorunda kalırken, diğer işletmeler tamamen dijitale taşındı. E-ticaret işletmeleri, süreçlerini daha hızlı ve erişilebilir yönetebilmek ve rekabet gücünü korumak için de çoğunlukla bulut bilişim hizmetlerine yöneldi.

E-ticaret bir tehdit değil, bir fırsat

Perakende ve e-ticaret arasında pek bir fark yoktur. Müşterilere şahsen bir hizmet veya ürün satılır. E-ticarete geçerek aynı ürün veya hizmeti dijital olarakta satışa sunabilirsiniz.

Perakende işletmeleri hızlı ve yaratıcı bir şekilde kendilerini yenilerler. E-ticaret, işletmelerin mevcut ortama rağmen gelişmeye devam etmeleri için fırsat sağlar. Alıcılar, çevrimiçi siparişlerini vermeden önce kişisel öneriler alırken yeni giyim ürünlerini ve aksesuarları gerçek zamanlı olarak görebilirler.

İnsanlar internetten ürün veya hizmet satın alıyorlar ve online alışveriş yapmaya devam edecekler.

Son zamanlarda evde kalmayı ve kalabalık halka açık yerlerden kaçınmayı seçen insanlar nedeniyle e-ticaret bir patlama yaşıyor. Ancak, e-ticaret bir ihtiyaç haline gelmeden önce bile yükselen bir trende sahipti ve bu eğilim yakın zamanda durmayacak aksine bu yükselme trendi artmaya devam edecek. 

Perakende satışlarının e-ticaret sektörünü önemli hale getirmesinde birçok faktör var:

  • Dijital alıcıların sayısı

İnternet erişimi dünya çapında yaygın olarak mevcuttur ve modern yaşam son derece dijitalleşmiştir. Çeşitli çevrimiçi pazar yerleriyle, tüketicilerin ürünleri ve fiyatları çevrimiçi olarak karşılaştırması bilinçli alışveriş yapmaları yüz yüze olduğundan çok daha kolaydır. 

  • Mobil cihazlar

Statista’nın dünya çapındaki verileri, 2019’da perakende web sitesi ziyaretlerinin %60‘ının akıllı telefonlardan geldiğini gösteriyor ve bu yüzdeliğin önümüzdeki yıllarda daha çok artacağı ön görülüyor.  Bu, birçok satın alma işleminin yalnızca çevrimiçi olarak değil, aynı zamanda bir mobil cihazdan da gerçekleştiği anlamına gelir.

Mağazanızı mobil ile uyumlu hale getirmek için Mobil Ticaret sayfamızı ziyaret edin.

  • Perakende satışı

Mobil ticaret, müşterinize doğru şekilde hizmet verebilmenizi sağlar. Perakende bulut teknolojilerini benimsemek bu işlemi başarmanın en iyi yoludur.

Bulut tabanlı bir e-ticaret mağazası bir perakende işletmesi için ne yapabilir?

Bulut tabanlı bir e-ticaret mağazası kurarak, işletmenizi ve müşterilerinizi birkaç farklı şekilde destekleyebilirsiniz. 

Ürünleri satışlarını nasıl destekler?

Her zamankinden daha fazla dijital alıcı olduğunu ve birçok web sitesi ziyaretinin mobil cihazlardan oluştuğu bilinmektedir. Özellikle mobil alışveriş yapanlar için bulut bilişimin tüketiciler için çok sayıda faydası vardır. E-ticaret bulut bilişimle, kullanışlı ve sorunsuz bir mobil alışveriş deneyimi sunabilir.

Müşteri deneyimini iyileştirmenizi nasıl destekler?

Perakende bulut teknolojisi, size alışveriş yapanların neyi sevdiğini gösterecek gerçek zamanlı veri analizlerini oluşturur. Bu veriler, işletme sahiplerinin satışları ve karı artıracak kararlar almasına yardımcı olur. 

Envanter yönetimizi nasıl destekler?

Bulut tabanlı e-ticaretle mağazanızın verilerine ve bilgi işlem gücüne internet üzerinden de erişebilirsiniz. Ekipler uzaktan çalışıyor ve e-ticaret bulut bilişim bunu mümkün kılıyor.

E-ticaret bulutundan nasıl yararlanılır?

Fiziksel mağazanızı çevrimiçi bir mağazaya dönüştürmek için önce bir strateji belirlemeniz gerekir. Vizyonunuz hakkında uzun ve dikkatli düşünmeniz gerekir.  İşletmenizi lansman öncesinde hazırlamanız önemlidir. İşletmenizi çevrimiçi olarak genişlettikten sonra talepte bir artış beklemelisiniz ve bu talebi kaliteden ödün vermeden zamanında karşılayabilmelisiniz.

E-ticaret büyümenizi küresel çapta hızlandırmak ve doğru e-ticaret platformu için SAP Commerce Cloud sayfamızı ziyaret edin.

E-Ticaret ve Mobil Ticaret gibi öne çıkan trendlere işletmenizi entegre edebilmek için bize ulaşın.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 19 Aralık 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, müşterileri merkeze almalı ve fiziksel konumlar, masaüstü ve mobil cihazlar dahil olmak üzere müşteriyle etkileşime girdiği her yerde olmalıdır.
  • 1 Kasım 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, multichannel bir temel üzerine inşa edilmiş olsa da, müşteri deneyiminde, hedeflerde ve uygulamada önemli farklılıkları vardır.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.