Gelişmiş Mobil Uygulama Etkileşiminin Yükselişi

Gelişmiş Mobil Uygulama Etkileşiminin Yükselişi

Müşteriler, sevdikleri markaların temas noktalarında kişiselleştirilmiş deneyimler sunulmasını isterler ve ne tür bir mesaj aldıkları, uzun süreli ilişki kurmalarında önemli bir rol oynar. Müşteriler, aldıkları kişiselleştirilmiş deneyimlere göre düşünürler ve harekete geçerler.

Müşteri deneyiminizi kişiselleştirmek için, mobil uygulama ve web sitenizdeki kullanıcıları tanımanız ve anlamanız gerekir. Netmera Platformu müşterinizi anlamanıza ve tanımanıza olanak sağlar.

Geçmişte, fiziksel mağazada faaliyet gösteren mağaza sahipleri, en sadık müşterilerinin isimlerini, ürün\hizmet tercihlerini, satın alma tercihlerini ve yaşam tarzlarını hatırlamak zorunda kalırlardı ve keyifli, unutulmaz bir deneyim sağlamak için tüm bu bilgileri kullanıyorlardı.

Günümüzde teknoloji, işletmelerin kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri sunması için demografik veriler, yıl dönümü tarihleri ​​ve satın alma geçmişi gibi müşteri verilerini toplamasına olanak tanır. Mobil uygulama markaları, müşterilere adlarıyla hitap etmek, cinsiyetlerine, konumlarına ve geçmiş satın alma davranışlarına göre ürünler önermek için birleştirilmiş verileri kullanır. Günümüzde müşteriler en sevdikleri markalardan kişiselleştirilmiş ve hedefli pazarlama bekliyor. Herkese aynı push bildirimlerini veya aynı indirim tekliflerini göndermek artık işe yaramıyor. 

Bu nedenle mobil uygulama pazarlamacıları, kanallar arasında sınıfının en iyisi ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak için teknolojiyi sürekli olarak yeniden yapılandırmaya çalışıyor. Farklı pazarlama araçlarını ve teknolojilerini değerlendirirken veri ve analitik yeteneklerine, kişiselleştirme teknolojilerine, müşteri veri profili yönetimi yeteneklerine odaklanırlar.

Veriye dayalı pazarlamanın evrimi:

Pazarlama uzun bir yol kat etti. Pazarlamacılar, pazarlama evrimiyle birlikte daha yaratıcı, veriye dayalı ve sonuçlar konusunda daha sorumlu hale geldi. Küresel olarak pazarlamacılar, müşteri adayı oluşturma faaliyetlerini izler ve satışların istedikleri rakamlara ulaşması için ne kadar pipeline oluşturmaları gerektiğini anlarlar. 

Veriye Dayalı Pazarlamanın Evrimi: Kitle Pazarlama, A/B Testi, Segmentasyon, Kişiselleştirme, Bireyselleştirme

Pazarlama teknolojileri ilk sunulduğunda, pek çok araç (bireysel sosyal medya kanalları veya sayfa içi web sitesi analitiği gibi) tek bir pazarlama faaliyetine odaklandı ve çok sayıda bağımsız gösterge panosunda veri üretti. Bununla birlikte, veri odaklı pazarlamacıların, müşteri yolculuğunun birleştirilmiş bir görünümünü elde etmeyi ve daha büyük resimle bağlantı kurmayı sorunsuz hale getirmek için diğer platformlarla kolayca entegre olabilen pazarlama teknolojilerini seçme olasılığı daha yüksektir.

Kişiselleştirme nedir?

Kişiselleştirme, mesajları aynı anda hedeflenen bir kitle segmentine iletmek için müşteri verilerini kullanan bir pazarlama tekniğidir. Kişiselleştirilmiş pazarlama, kullanıcıları hedef gruplara ayırmak için genellikle kullanıcı girişleri, ziyaret geçmişi, en çok ziyaret edilen kategori ve geçmiş satın almalar gibi genel müşteri verilerini kullanır. Tüm kullanıcı tabanına rastgele mesajlar göndermek yerine, kişiselleştirme doğru zamanda yüksek oranda bağlamsal mesajlar gönderir.

Günümüzde çoğu şirket çevrimiçi ve çevrimdışı verileri analiz edebilmektedir, bu nedenle temel kişiselleştirme artık bir farklılaştırıcı olmaktan çıkıp müşterilerin beklediği şeydir. Önceden müşteriler bir e-postada adlarını görmekten başka bir şey beklemiyorlardı. Değişen günümüzde, her işletmenin bir miktar kişiselleştirilmesi var. Ancak pazarlamada asgari düzeyde bir kişiselleştirme, markanızın öne çıkması veya rekabette öne geçmesi için yeterli olmaz. Hayatta kalmak ve kalıcı ilişkiler kurmak için markanızı müşterilerinizin istek ve ihtiyaçlarına yaklaştıran gelişmiş kişiselleştirme yöntemlerinden yararlanmanız gerekecek. 

Bireyselleştirme: 1’e 1 Deneyimler Sunmak için Kişiselleştirmeyi Yeniden Tanımlama 

Bireyselleştirme, her bir kişi için müşteri deneyimini otomatik olarak kişiselleştiren ve optimize eden bir tekniktir. Müşteri davranışını tahmin etmek ve gerçek zamanlı ihtiyaçlarına uyum sağlamak için daha yüksek düzeyde veri birleştirme ve analizi, çok kanallı dağıtım ve yapay zeka gerektirir.

Bir kullanıcının akıllı telefon satın almak için e-ticaret uygulamanızı ziyaret ettiğini varsayalım. Kişiselleştirme tekniklerini kullanarak alışveriş yapan kişiye, katılımı artırmak ve daha yüksek dönüşüm elde etmek için son göz atılan ürünleri, ilgili öneriler, en çok satan telefonlar ve daha fazlasını içeren bir teklifi anında bildirim olarak gönderebilirsiniz. 

Bireyselleştirme ve Kişiselleştirme Arasındaki Fark Nedir?

Bir müşteri mobil uygulamanızı her ziyaret ettiğinde ve bir ürün aradığında, mevcut ilgi alanları ve ihtiyaçları hakkındaki verileri paylaşır. Bu veriler size sadece neye baktıklarını anlatmakla kalmaz, aynı zamanda neden belirli bir ürünü aradıkları hakkında da fikir verir. 

Bununla birlikte, bireyselleştirme ve kişiselleştirme genellikle birbirinin yerine kullanılır. Kişiselleştirme, başlangıçta her kişiye bireyselleştirilmiş deneyimler sunma süreci olarak tanımlandı. Ancak terimin icat edildiği zamanda, çok az teknoloji amaçlanan tanımı karşılayabilirdi.

Pazarlamacılar terimi benimsedi ve segmentasyon, ürün önerisi algoritmalarıyla kişiselleştirilmiş özelleştirilmiş deneyimlerin potansiyelini yalnızca kısmen yakalayan bir terimi desteklediler.

Günümüzde pazarlama endüstrisi, inovasyonun altın çağında. Yeni teknolojiler, kişiselleştirmenin orijinal amacına çok benzeyen deneyimler sunmayı mümkün kılar. Yeni teknolojiyle birlikte, 1’e 1 Kişiselleştirme, Kişiselleştirme 2.0, Bireyselleştirilmiş Kişiselleştirme veya Bireyselleştirme gibi yeni terimler geldi.

Bireyselleştirme, gelişmiş bir kişiselleştirme stratejisi biçimidir

Bireyselleştirme, segmentasyon tabanlı pazarlamanın veya kişiselleştirmenin yerini almaz. Genel kişiselleştirme stratejinize önemli bir değer katar. Sorunsuz bir müşteri deneyimi ve kişiselleştirmeyi başarıyla sunan markalar, uzun süreli müşteri deneyimleri elde etmek için genellikle üç farklı kişiselleştirme stratejisi kullanır. 

1.Optimizasyon – Pazarlama mesajlarınızı uygulamanızın kullanıcı tabanında sürekli olarak test edin ve her seferinde en iyi sonucu almak için bunları optimize edin.

2. Segmentasyon – Kullanıcı segmentlerindeki temel farklılıkları dikkate alarak mesajlaşma alaka düzeyinizi artırın.

3. Kişiselleştirme – Sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunmak ve uygulamanızın kullanımını artırmak için müşterilerle bireysel olarak bağlantı ve etkileşim kurun.

Doğru bağlamda doğru kombinasyonda kullanıldığında, bu üç strateji fırsatlar ve markanızın genel kişiselleştirme hedeflerine ulaşmanıza yardımcı olabilir .

Optimizasyon ve segmentasyon stratejileriyle karşılaştırıldığında, kişiselleştirme, bir adım ötededir ancak iki önemli sınırlaması vardır: İki sınırlamaya bir çözüm sunarak bir adım daha ileri gider:

  • Hemen sonuç verememe 
  • Ölçeklenememe 

Bireyselleştirme, temelde farklı bir yaklaşımı temsil eder. Her kullanıcıya özel olarak hazırlanmış bu benzeri görülmemiş alaka düzeyindeki pazarlama mesajı, daha yüksek gelir ve artan müşteri sadakati anlamına gelir. Uygulama öncelikli işletmelerin benimsemeyi amaçladıkları şeyin bireyselleşmeye dönüşmesi şaşırtıcı değil.

Mobil Pazarlamada Bireyselleştirme nasıl çalışır?

Bireyselleştirme, tüketicilerinizin aldığı ve yanıt verdiği farklı türde kişiselleştirme katmanları üzerine kuruludur. Kullanıcı profili özellikleri, konum, geçmiş eylemler ve daha fazlası gibi müşteri hakkında bildiğiniz her tür veriyi dikkate alır. Kişiselleştirme, ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş bir uygulama kullanıcısı deneyimi sunmak için içerik, görseller ve zamanlama gibi önemli parçaları değiştirir. 

Bireyselleştirme ise, mevcut tüm verilere dayalı olarak her müşteriye kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için büyük ölçüde yapay zeka (AI) destekli teknolojiye dayanır. Müşteri verileri, mevcut tercihlerine, göz atma modellerine ve eyleme dayalı davranışsal verilere göre sürekli olarak güncellenir. Veriler sürekli olarak toplandığından, AI, her bireyin kişiselleştirilmiş deneyimini tutarlı ve geniş ölçekte iyileştirmeyi mümkün kılar.

Müşterilerinizle her kanalda etkileşimde olmak ve mobil, web, SMS ve e-mail alternatifleriyle kullanıcılarınızla her an iletişimde kalabilmek için bize ulaşın.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 19 Aralık 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, müşterileri merkeze almalı ve fiziksel konumlar, masaüstü ve mobil cihazlar dahil olmak üzere müşteriyle etkileşime girdiği her yerde olmalıdır.
  • 1 Kasım 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, multichannel bir temel üzerine inşa edilmiş olsa da, müşteri deneyiminde, hedeflerde ve uygulamada önemli farklılıkları vardır.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.