Koronavirüs ve E-ticarete Etkileri

Koronavirüs ve E-ticarete Etkileri

KoronaVirüs 2019 (Covid-19) salgının patlak vermesiyle tüm dünyada ekonomik anlamda sarsıntılar oldu ve ne kadar süreceği de belli değil. Turizm, perakende, Horeca başta olmak üzere her sektörün etkilenmesi olası.

Perakende sektöründeki değişimlere ve e-ticaret alanındaki gelişimlere göz atalım. Perakendecilerin çoğunluğu mağazaları geçici olarak kapatırken, perakende sektöründe pek çok firma online ticarete büyük bir geçiş yapacağa benziyor.

E-ticaret yoluyla yapılan alışverişlerde şu an gıda ve temizlik ihtiyaçları öncelikli. Mart ayında giyim alışverişi % 47 düşerken gıda ve temizlik ürünlerinde % 20’nin üzerinde bir artış söz konusu. (TÜİK) Covid-19 salgınının sosyal mesafeyi koruma zorunluluğundan dolayı evlere dönen iş yaşamı ve özel yaşamlar, hem gıda tüketimini hem de evdeki yaşama uygun ihtiyaçların karşılanmasını önceliklendiriyor. Alışverişe çıkılamamasından dolayıda e-ticaret alışverişlerinin önemi artıyor. Covid-19 sürecinde bir süredir başlamış olan gıda ürünlerinin online olarak satışının hızlandığını ve ilgili ilgisiz bir çok markanın e-ticaret sitesi üzerinden gıda ve ev ürünleri satışına başladığını görüyoruz. Örneğin erkek giyim markası Kiğılı’nin market ürünleri satmaya başlaması gibi.

Hızlı tüketim ürünlerinin e-ticaret kanalıyla doğrudan tüketiciye satışı zaten başlamıştı ve yatırımlar yavaş yavaş artıyordu. Ancak görünen o ki Covid-19 süreci atlatılana kadar FMCG’nin e-ticaret geçişi ve ürünleri doğrudan online satışa sunmayı tamamlamış olacak.

Perakendecilerin geneli şu anda birçok farklı zorlukla karşı karşıya. E-ticaret sitesi olmayanlar Trendyol gibi online pazarlara akın ederken, bir yandan e-ticaret sitelerini kurmaya çalışıyor. E-ticaret satışı zaten olanlar için web sitesi ziyaretçi sayılarının düştüğü görülüyor. Bu nedenle, gelen trafiği en iyi şekilde kullanmak, dönüşüm oranlarını artırmak için her zamankinden daha fazla çalışmak daha önemli hale geliyor, ekipler bunlar üzerinde kafa yoruyor.

Dünya genelinde e-ticaret verilerini izleyebileceğiniz bu kaynakta da görebileceğiniz gibi e-ticaret şu an için genel tüketimde düşüş gösteriyor. Fakat bu içinde bulunduğumuz durumda çok olası.

Önemli olan bu dönemi en az zararla yönetebilmek ve orta uzun vadedeki e-ticaret stratejilerini belirlemek. E-ticaret hacmi bu dönemde azalıyor olsa da, perakende sektörünün geleceğinin e-ticarette olduğu bilinen bir gerçek.

Perakende deneyimlerinizi dijitale dönüştürmek için ve E-ticaret kanalınızla satışlarınızı sürdürmek için neler yapabilirsiniz?

Ödeme, sadakat ve teslimat seçeneklerinde esneklik sunun

Sosyal uzaklığın yeni normları ortaya çıktıkça, bu salgının ekonomik etkilerini görmeye başlıyoruz. Uzmanlar, gerçek küresel GSYİH’nın dünya çapında % 1 kadar daralabileceğini tahmin ediyor (kaynak:salesforce) ve tüm sektörler bunu hissedecek. Sonuç olarak, tüketicilerin online satın alımlarda daha fazla veya yeni ödeme seçeneklerine ihtiyacı olacak.

Şirketler, sadakat tekliflerini çoğaltarak, hediye kartı geçerlilik süresi uzatmaları düzenleyerek ve daha uzun ödeme döngüleri sunarak tüketicilere yardımcı olabilir. Örneğin, çeşitli otomobil şirketleri pandemi sırasında kredi yardımında bulunmaya başladılar. Ford, mevcut televizyon reklam satın alımlarını ulusal kitlelere esnek finansman seçenekleri sunmak için kullanıyor.

Müşterilere, imza gerektirmeyen veya teslimat sırasında iletişim kurmayan ek nakliye ve teslimat seçenekleri sunun. Örneğin Getir kapıya bırakma yöntemi ile bunu hemen uyguladı.

Yeni dijital ve sosyal medya deneyimleri yaratın

Artık perakendeciler tamamen dijital bir müşteri tabanıyla karşı karşıya. Bu durumda önceden denenmiş online ve fiziksel deneyimler pek işe yaramayabilir. Perakendecilerin müşterilerle bağlantı kurma konusunda yeni yollar düşünmek için tüm iş gücünü kullanma zamanı.

Fakat bunu yaparken içinde bulunduğumuz covid-19 döneminin dinamiklerini çok iyi düşünmeliler. Sosyal medya iletişiminden, servis ve pazarlama süreçlerinin iyileştirilmesine ve entegre çalışmasına önem verilmeli. Eğer henüz e-ticaret alt yapınız yoksa hemen bunun için harekete geçmelisiniz.

Mobil Ticaret Uygulamalarınızı Hayata Geçirin

Şimdi her ne kadar insanlar evde ve masaüstü bilgisayar başında olsa da mobil dünyanın gerçeği mobil uygulamalar için alt yapınızı hazırlayın. Covid-19 nedeniyle evlerimizin ofisimize, spor alanlarımıza dönüştüğü bu durağan yaşam dönemi geçecek ve mobil yaşam geri gelecek. Bu dönemi mobil uygulamanızı geliştirmek için değerlendirin.

Sizi en hızlı şekilde iyi bir müşteri deneyimi sunacağınız kesintisiz e-ticaret alt yapısına geçirebiliriz. Hemen bize ulaşın.

  • SAP E-ticaret uygulamalarına göz atın
  • Mobil Ticaret sayfamıza göz atın

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 19 Aralık 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, müşterileri merkeze almalı ve fiziksel konumlar, masaüstü ve mobil cihazlar dahil olmak üzere müşteriyle etkileşime girdiği her yerde olmalıdır.
  • 1 Kasım 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, multichannel bir temel üzerine inşa edilmiş olsa da, müşteri deneyiminde, hedeflerde ve uygulamada önemli farklılıkları vardır.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.