Mobil Etkileşimle Bağlılık ve Gelir Artışı

Mobil Etkileşimle Bağlılık ve Gelir Artışı

Mobil etkileşim, bir mobil uygulama kullanıcısının, uygulamanın içindeki ve dışındaki mevcut mesajlaşma kanalları aracılığıyla markanız ile etkileşimde bulunma eylemidir. Mobil müşteri etkileşimi ile mobil uygulama kullanım oranını, müşteri bağlılığını ,elde tutma (retention) oranını ve satış oranlarını arttırmak beklenir. 

Etkileşimi arttırma ve tüm mobil pazarlama çalışmalarının temelinde müşteri ile iyi iletişim kurabilmek yatıyor. Tüm çalışmalar bu iletişimi karşılıklı hale getirebilmek ve müşterilerle bağlantıda kalabilmek üzerine. Müşteriden beklenen karşılık satın alma, uygulamayı daha fazla kullanma, churn (uygulama kullanmama) oranının azalması, indirme oranlarının artması gibi metriklerle ölçülür.

Bankacılık, medya veya perakende. Hangi sektör olursa olsun artık bir mobil uygulamaya sahip olmak yeterli değil. Bu mobil uygulamanın kullanıcıları ile iletişim kurarak onları harekete geçirmesi, kullanım oranlarını ve satın almaları arttırması için çeşitli müşteri etkileşim platformlarından yararlanması gerekiyor. 

Mobil müşteri etkileşim platformu hangi özelliklere sahip olmalı?

Mobil müşteri etkileşim platformları lokasyon bazlı pazarlama kampanyaları, segmentasyon ve hedefleme, farklı kanallardan mesaj/bildirim gönderimi gibi özelliklere sahip olmalı. Ancak etkileşimde en önemli konu kişiselleştirme ve gerçek zamanlı deneyim sunabilme. Araştırmalar, son derece kişisel ve zamanında oldukları sürece promosyon mesajlarının işe yaradığını gösteriyor. Bunun içinde büyük veri yönetiminin iyi yapılabildiği bir platformdan faydalanmak gerekiyor. Mobil etkileşim platformumuz Netmera ile bugün 300 milyondan fazla müşteri davranış verisi yönetiyor ve bu verileri anlamlandırarak kişiye özel pazarlama kampanyaları düzenlemenizi sağlıyoruz.

Mobil müşteri etkileşim platformumuz Netmera sayfasından özelliklerine göz atın.

Mobil müşteri etkileşiminde analitik ve raporlama

Mobil pazarlama ölçümleri ve analizi, birçok markanın mobil stratejilerini geliştirmesi için bir rehber görevi görür. İnomera’nın mobil etkileşim platformu Netmera, temel performans parametreleri hakkında derinlemesine bir fikir edinmenize ve kampanyalarınızı en iyi şekilde nasıl kullanabileceğinizi anlamanıza olanak tanıyan çok çeşitli ölçümler sunuyor. Bu gerçek zamanlı ayrıntılı kampanya analitiği ve raporlama araçları, yalnızca kullanıcılarınızın uygulamanızda ne yaptığını veya kampanyalarınıza yanıt verdiğini göstermekle kalmaz, aynı zamanda gerçek zamanlı olarak aksiyon almanıza da izin verir.

Netmera 2019 Kasım ayı alışveriş günleri verileriyle mobil etkileşim dönüşümüne bir bakış

N11, ModaCruz, Morhipo gibi önde gelen online perakende markalarının tercih ettiği Netmera’nın yalnızca 2019 yılı Kasım ayı verilerinin sonuçlarına göre; Kasım 2019 alışveriş günlerinde Netmera platformundan toplam 789 kampanya düzenlendi.

Bu kampanyalarda tam 357 milyon anlık bildirim gerçekleştirildi ve bu bildirimlerden 7 milyonu açıldı. 7 milyon açılan mesaj ise perakende markalara toplamda tam 487 milyon Türk Lirası gelir kazandırdı.

Netmera 2019 Kasım alışverış günleri verileri

Mobil etkileşim daha çok özel günlerde mi işe yarar?

Netmera milyonlarca veriyi yöneterek gelire dönüştürmenize yılın her günü yardımcı oluyor. Ancak, tüketicilerin satın almaya daha çok hazır olduğu özellikle Efsane Cuma gibi alışveriş günlerinde ve sevgililer günü, anneler günü, bayram gibi özel günlerde kesintisiz gerçek zamanlı hizmet sunan, yetenekli bir platform olarak gelirlerinizi arttırmanızı sağlıyor. Unutmayın müşteri etkileşiminin sürekliliğiyle mobil uygulamanız bu özel günlerde hala müşterileriniz tarafından kullanılıyor olacak.

Netmera’nın lokal bir çözüm olması markama ne avantaj sağlar?

Türkiye’de kadınlara yönelik online 2. el giysi satışıyla bir ilki gerçekleştiren Netmera kullanıcısı ModaCruz’un Pazarlama Direktörü Sevde Yıldırım bu soruya şöyle açıklık getiriyor ” Netmera’nın lokal bir firma olması bize anlık olarak destek sağlamalarında çok büyük bir avantaj. Netmera’dan önce yurtdışı kaynaklı firmalarla çalıştık fakat destek konusunda pek çok sıkıntı yaşadık. Netmera ile ise Netmera’nın hem pazarı bilmesi hem de müşteri ihtiyaçlarını hızlı anlaması ve çözüm üretmesine bağlı olarak anında çözümlere ulaşıyoruz.” 

Hemen Netmera demo talep edin!
Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.