Çok Kanallı Strateji Oluşturmak İçin 10 İpucu

Çok Kanallı Strateji Oluşturmak İçin 10 İpucu

Çok kanallı bir strateji, bir şirketin fiziksel mağazalarını, sosyal medya kanallarını, web sitesini, e-posta ve mobil gibi tüm temas noktalarını birbirine bağlamaya odaklanır. Bu strateji, müşterilerin herhangi bir çıkmazla karşılaşmadan bu kanallar arasında sorunsuz bir şekilde gezinmesini sağlar. 

Çok kanallı strateji, işletmelere yaşam boyu müşteri değerini iyileştirme, satışları arttırma ve operasyonel verimliliği iyileştirme gibi pek çok fayda sağlıyor. Detaylar için önceki blog yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Çok kanallı bir strateji oluşturmak için işletmeler için 10 ipucunu bu yazımızda toparladık. Şimdi göz atalım:

1. Kişiselleştirilmiş hizmetleri artırmaya odaklanın

Mevcut iklimde kişisel iletişim çok önemlidir ve müşteriler işletmelerin ihtiyaçlarını ve önceliklerini anlamalarını bekler. İyi çok kanallı stratejiler, CRM sistemleri ve mağaza içi teknoloji aracılığıyla verileri kullanarak müşteri deneyimini kişiselleştirmekle başlamalıdır.

2. Unutulmaz mağaza içi deneyimler yaratmaya odaklanın

Pandemi dolayısyla fiziksel mağazalar geride kalmış olsada bu süreçten sonra yine de tüketicilerin favorilerinden olacaktır. Mağazaların geleceği, diğer şartlar bir yana, müşterilerin ilgisini çeken ve markayı inşa eden yüz yüze deneyimler sunmaktan geçiyor. Şirketinizin sesini ve ne tür deneyimlerin bu sesi daha anlamlı ve yaratıcı yollarla güçlendirebileceğini düşünün.

3. Etkileşimli teknolojiyi kullanın

Coresight raporuna göre, iş liderleri etkileşimli teknolojilerin müşteri etkileşimini artırarak ve alışveriş yapanlara eyleme dönüştürülebilir bilgiler sağlayarak mağaza içi deneyimi iyileştirmesini bekliyor. Ankete katılanların yaklaşık %22’si, alışveriş yapanlarla bağlantı kurmanın en önemli yolunun AI, AR ve VR kullanmak olduğunu söylüyor.

4. Eğitime ve personelin yeniden beceri kazanmasına odaklanın

Mağazaların geleceği değiştikçe, gerekli beceriler de değişiyor. Yeni çok kanallı yolculuğunuzu daha iyi tamamlayabilmeleri için mağaza içi personeli yeniden eğitmeyi düşünün. 

5. Tüketici içgörülerine yatırım yapın

Çok kanallı deneyiminiz için eyleme geçirilebilir verileri kullanın. Veriler, yeni dönüşümün kralıdır ve başarılı çok kanallı strateji oluşturmak için gereken kişiselleştirmeyi yönlendiren faktördür. Veriye dayalı bir strateji oluşturmak için doğru araçlara sahip olduğunuzdan emin olun.

6. Mağazayı dijitalleştirin

İşletmelerin günümüz tüketicilerinin beklediği kişiselleştirilmiş dijital alışveriş deneyimini sağlamasına olanak tanıyın. 

7. Tüm müşteri yolculuğunun haritasını çıkarın

Çok kanallı bir strateji oluştururken, farklı temas noktalarında gezinirken kendinizi müşterinin yerine koyduğunuzdan emin olun. Her kanal, müşteriyi deneyimin merkezine yerleştirmek için optimize ediliyor mu? Müşteri etkileşiminizi arttıracak çözümlerden yararlanın.

8. Sosyal medyadaki varlığınızı güçlendirin

İşletmeler müşterileriyle en çok vakit geçirdikleri yerlerde buluşmak zorunda, bu yüzden sosyal medya kanallarını ihmal etmeyin. Sosyal medya, işletmelerin pazar bilgisi toplamasına ve müşteriler ile daha iyi etkileşim kurmasına olanak tanır.

9. Daha iyi müşteri hizmeti sağlamak için yapay zeka ve sohbet robotları kullanın

Müşteriler 7/24 hizmet ve sorunlarına kolayca erişilebilen çözümler bekler, bu nedenle rutin sorunları hemen çözmek için sohbet robotlarını kullanmayı düşünün.

10. Marka savunucuları bulmak için veri toplayın ve analiz edin:

Çok kanallı stratejinin en büyük faydalarından biri, bir işletmenin parmaklarının ucuna getirdiği veri zenginliğidir. Bu verilerin boşa gitmesine izin vermeyin, marka savunucularını bulmak ve onları beslemek için kullanın.

Çok kanallı bir strateji oluşturmanın yaratıcı yollarını bulabilen şirketler, müşterilerini kazanacak ve gelecekte iyi bir şekilde büyüyecek.

Şimdi dönüşüm zamanı! Müşteri yolculuğunuzu yeniden keşfetmek, dijital ve fiziksel ticaret kanallarınızı birleştirerek çok kanallı bir ticaret stratejisini size sağlayacak çözümler için hemen bizimle iletişime geçin.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 19 Aralık 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, müşterileri merkeze almalı ve fiziksel konumlar, masaüstü ve mobil cihazlar dahil olmak üzere müşteriyle etkileşime girdiği her yerde olmalıdır.
  • 1 Kasım 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, multichannel bir temel üzerine inşa edilmiş olsa da, müşteri deneyiminde, hedeflerde ve uygulamada önemli farklılıkları vardır.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.