Mobil Ticaret Trendleri

Mobil Ticarette Yükselen Trendler Neler?

Mobil ticaret hızlı ilerliyor. 2021 itibariyle, dünya genelindeki toplam perakende e-ticaret satışlarının %72,9‘unun mobil ticaret satışlarından gelmesi bekleniyor. Bir e-ticaret işletmesi için mobil ticarete girmenin şimdi tam zamanı.

Bir e-ticaret işletme sahibi olarak, mobil ticaret trendlerine bağlı olmanız gerekir. Çevrimiçi alışverişlerin yarısından fazlası mobil cihazdan yapılıyor. Bu sektörde rekabetçi olmak istiyorsanız, çevrimiçi alışveriş yapanların değişen davranışlarını anlamalı ve perakende işletmeleri için yeni mobil ticaret çözümlerini takip etmelisiniz. Bunu yapmanın bir yolu, şirketinize en uygun çözümü bulmak için bir e-ticaret geliştirme şirketine başvurmaktır. E-ticaret ve mobil ticaret uzmanlığımızla size bu konuda yardımcı olabiliriz. Ayrıca e-ticaret büyütme hizmetlerimizle yalnız e- ticaret ve mobil ticaret alt yapınızı oluşturmakla kalmaz, büyümenizi destekleyici çok kanallı (omni-channel) etkileşim ve deneyim çözümleri de sunarız.

Mobil Ticaret Nedir?

Mobil ticaret, e-ticaret endüstrisinin büyük bir parçasıdır. Aynı zamanda m-ticaret veya mobil e-ticaret olarak da adlandırılır, her türlü ticari işlemi yapmak için bir mobil cihaz kullanır. 

İnsanlar artık tabletlerinde, akıllı telefonlarında, masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarıyla aynı bilgilere erişebiliyor. Mobil cihazların gelişmiş yetenekleri sayesinde mobil uygulamalar bankacılık ve alışveriş gibi ihtiyaçlarda her zamankinden çok daha fazla kullanılıyor. 

Mobil cihazda daha fazla işlem yapıldıkça mobil uyumlu bir işletmeye sahip olmanın önemi de artıyor. Bu aynı zamanda da gerçekleşen mobil işlemleri kolaylaştırmak ve basitleştirmek için daha fazla teknolojinin yaratıldığı anlamına gelir. 

Mobil Ticaretin Gelecekteki Trendleri Nelerdir?

1. Sesli Alışveriş

Kısa mesaj yazmanın veya bir şovu izlemek için televizyonu açmanın kolay bir yolu olarak başlayan ses asistanı günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Piyasadaki hemen hemen her akıllı telefona yerleşik bir ses asistanı vardır. 

Ürün araştırmak, alışveriş listesine bir ürün eklemek veya gerçek bir satın alma işlemi gerçekleştirmek için tüketiciler evde ve hareket halindeyken yapay zeka asistanlarına güveniyorlar. Ses dostu bir web sitesine ve mobil ticaret uygulamasına sahip olmak 2021’de perakende işletmeler için önemlidir.

2. Mobil Sohbet Robotları

Mobil sohbet robotları, alışveriş yapanların soru sormak veya daha fazlasını öğrenmek için sayfadan çıkma ihtiyacını ortadan kaldırır. Web sitesi tıklamaları ve alışveriş sepetinin terk edilmesi e-ticaret işletmeleri için büyük sorun olduğundan, bu teknolojiyi kullanmak tamamen mantıklıdır.

Geleneksel de potansiyel bir müşterinin sorularına yanıt aramak için e-posta yazması, form doldurması veya telefon görüşmesi yapması gerekirdi. Bu işlemleri yapmak için ürün sayfasından çıkmalarını gerektirir ve sorularına yanıt beklerken gecikme yaşarlar. E-ticaret sitenize veya uygulamanıza bir chatbot oluşturduğunuzda, ziyaretçiniz hayal kırıklığına uğradığı veya yorulduğu için satışı kaybetme olasılığınız azalır. Mevcut sayfada kalırken anında yanıt alabilirler.

Sohbet robotları, perakende işletmeleri için en iyi mobil ticaret çözümlerinden biridir ve müşteriler her zaman bu teknolojiyi sitelerine veya mobil ticaret uygulamalarına entegre etmelilerdir. 2021’de işinizi nasıl geliştireceğiniz konusunda düşünürken, mobil sohbet robotları %100 iletişimin bir parçası olmalıdır. 

3. VR ve AR

VR (sanal gerçeklik) ve AR (artırılmış gerçeklik), kişiselleştirmeyi mobil e-ticarete taşıyor. Bu özellik sayesinde alışveriş yapan müşteriler ürünlerin kendi üzerlerinde veya evlerinde nasıl görüneceğini görebilirler. Özellikle COVID-19 sürecinde ve insanların halka açık yerlere girmeleri sınırlandırdığında faydalıdır. VR ve AR, mağaza içi deneyimi çevrimiçi olarak birçok şekilde yeniden yaratabilir. 

4. Çok Kanallı Mobil Cihazlardan Alışveriş Yapanlar

Tüketiciler, mobil cihazlarında çok sayıda farklı kanalda alışveriş yapıyor. Bu da müşterinizin bir ay instagram üzerinden ve sonraki ay web sitenizden alışveriş yapabileceği anlamına gelir. Mobil ticaret büyümesi için birden fazla yerde olmanız gerekir. 2021’de başarılı bir markaya sahip olmak için bir web sitesine, uygulamaya ve sosyal medyaya ihtiyacınız vardır.

Müşteriler sorunsuz bir deneyim bekler. Müşterilerinizi mutlu etmek ve mobil ticaret satışlarını artırmak istiyorsanız, çok kanallı bir yaklaşım benimsemelisiniz.

5. Mobil Dolandırıcılığı Önleme

Dolandırıcılık işlemleri ve siber suç saldırıları mobil e-ticaret için gerçek bir tehdit oluşturmaktadır. Bir e-ticaret işletmesi olarak, dolandırıcılığı önlemeye öncelik vermeniz gerekir.

Hiçbir işletme tamamen risksiz olmasa da riski azaltmak ve müşterilerin hassas verilerini korumak için ellerinden gelen her şeyi yapar. Bir mobil ticaret uygulaması oluşturmak dolandırıcılığı önlemenin bir yoludur.

6. Daha Hızlı Yükleme ve Ödeme

Bir müşteriyi saniyeler içinde kaybedebilirsiniz. “Onu istiyorum ve şimdi istiyorum” bu çoğu çevrimiçi alışverişçinin zihniyetidir. Bir kullanıcı yavaş bir yükleme süresi ile karşılaşırsa, muhtemelen sayfayı terk eder. Bu nedenle e-ticaret işletmelerinin mobil sitelerine ve m-ticaret uygulamalarına ışık hızında yükleme yapmaları gerekir.

Kısa sürelere uyum sağlamak için hızlı bir ödeme sunmanız da gerekir. Ödeme sürecini hızlandırmanın en iyi yolu saklanan bilgilerdir. Bu süreç tekrar eden müşterileri fatura ve gönderim bilgilerini kaydedebilecekleri bir hesap oluşturmaya teşvik ederek yapılabilir. Dijital cüzdan üzerinden ödeme kabul etmek, bir satın alma işlemi yapmak için gereken bilgi miktarını da azaltır. Her iki seçenek de ödeme süresini kısaltır, bu da bir alıcının fikrini değiştirmesi için daha az fırsat ve bir satışı kaybetmeniz anlamına gelir. 

7. Sosyal Ticaret

Facebook ve Instagram’daki gönderilerle alışveriş yapılabilir ve  bu da kullanıcıların doğrudan uygulama üzerinden bir şeyler satın alabileceği anlamına gelir. Sosyal medyanızı bu şekilde kullanmak çok daha kolaydır çünkü kullanıcıyı ürün sayfasına yönlendirme ihtiyacını ortadan kaldırır ve ardından ödeme sürecinden geçmelerini sağlar. Daha az tıklama, daha yüksek dönüşüm!

Mobil ticaret trendlerini takip edebilmek ve yeniliklere uyum sağlayabilmek için bize ulaşın.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 19 Aralık 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, müşterileri merkeze almalı ve fiziksel konumlar, masaüstü ve mobil cihazlar dahil olmak üzere müşteriyle etkileşime girdiği her yerde olmalıdır.
  • 1 Kasım 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, multichannel bir temel üzerine inşa edilmiş olsa da, müşteri deneyiminde, hedeflerde ve uygulamada önemli farklılıkları vardır.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.