Perakende Sektörüne Özel Omni Channel Çözümler

Perakende Sektörüne Özel Omni Channel Çözümler

Yeni müşteri kazanımı ve mevcut müşterileri muhafaza etmenin gittikçe zorlaştığı günümüzde, işletmelerin rekabette fark yaratabilmek için müşterileri ile birden fazla kanaldan etkileşime geçmeleri gerekliliği artık kaçınılmaz bir gerçek. Bu durum özellikle müşteri beklentilerinin oldukça yüksek olduğu perakende sektöründe daha da önem taşıyor. Perakendeciler, bir yandan büyüme oranlarını artırırken diğer yandan müşterilerinin talep ettiği kişiselleştirilmiş deneyimi, tüm kanallardan tutarlı ve eksiksiz bir şekilde sunmaya çalışıyor. Yatırım getirisinin (ROI) de oldukça önem arz ettiği perakende sektöründe işletmelerin, hem müşteri ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak hem de yatırımlarının karşılığını almak ve hatta katlamak için dijital çağa ayak uydurarak hızlı, kurulumu ve idaresi kolay ve düşük maliyetli bir çözüme yönelmeleri gerekiyor.

SAP Commerce Cloud nedir ve dijital ticaret gereksinimlerinizi nasıl karşılar

İşte tam da bu noktada SAP Commerce Cloud işletmelerin, özellikle de perakendecilik sektörünün imdadına yetişiyor. Dijital ticaret uygulamalarını endüstrilere göre özelleştiren SAP Commerce Cloud, çözümündeki önceden oluşturulmuş sektöre özel yeteneklerle büyük ölçüde uzmanlık ve maliyet avantajı sağlıyor. Peki eski adıyla SAP Hybris olarak bilinen SAP Commerce Cloud nedir ve dijital ticaret gereksinimlerinizi nasıl karşılar bir göz atalım.

Çok kanallı ve farklı pazarlarda rekabet etmek isteyen işletmeler için geliştirilen SAP Commerce Cloud; kuruluşlar ve müşterileri arasındaki her temas noktasına daha fazla hizmet ve dijital içerik sağlayarak müşteri etkileşimini kuvvetlendiren omnichannel (çok kanallı) teknoloji ürünleri olarak karşımıza çıkıyor. Çözüm, tüm kanallarınızdaki ve temas noktalarınızdaki içeriği, müşteri etkileşimlerini ve siparişleri yönetmek ve gelirinizi ve büyümenizi artırmak için tek bir platform sağlıyor. Yani tüm kanallarınızın yönetimini kolayca tek bir altyapı üzerinden sizlere sunuyor.

SAP Commerce Cloud perakende sektörüne hangi avantajları sağlıyor?

Tek noktadan çok kanal yönetimine olanak tanıyarak işletmenizin büyümesini sağlar. Sürekli gelişen ve değişen ticaret ortamında tek kanallı perakendecilere karşı rekabet avantajı kazanmak, mevcut kanalları tek bir platformda entegre etme ve ortaya çıktıkça yeni temas noktaları ekleme yeteneğini gerektirir. Bu kapsamda SAP Commerce Cloud, tüm temas noktalarında çevrimiçi, sosyal, mobil, çağrı merkezi ve mağaza içi bağlamsal deneyimler oluşturmanızı sağlar. Ayrıca yeni pazarlara girmek ve yeni mağazalar açmak, yüksek maliyetler ve yatırım riskleri anlamına geldiğinden; SAP Commerce Cloud, perakendecilerin tek bir platformda farklı ülkeler, segmentler ve markalar için birden fazla çevrimiçi mağaza, mobil site ve müşteri hizmeti sunmalarına olanak tanır.

Değişen müşteri ihtiyaçlarını her kanaldan kolayca karşılamanızı sağlar Forrester Consulting 2017 Araştırmasına göre müşterilerin% 63’ü, daha iyi müşteri deneyimleri sunan şirketlerle çalışmaya daha istekli. Mevcut veya potansiyel müşteriler hangi kanalınızı kullanarak satın alma kararı verirse versin, sizlerle iletişime girdikleri her kanaldan istedikleri zamanda, istedikleri yerde, aynı kalitede hizmet alma, etkileşime girme, işlem yapabilme ve kişiselleştirilmiş hizmet bekler. Bu kapsamda bulut tabanlı SAP Commerce Cloud çözümü, size tek bir platformda farklılaştırılmış müşteri deneyimleri oluşturmak için ihtiyacınız olan çevikliği sağlar. Böylece her kanaldan müşterilerinize aynı kalitede kesintisiz hizmet verebilir ve aynı zamanda işletmenizde farklı müşteri deneyimlerini hızla yenileyerek test edebilirsiniz.

Yüksek maliyet avantajı ile yatırım getirinizi (ROI) katlar SAP Commerce Cloud ticaret yönetimi işlemlerinizi merkezileştirerek içeriğinizin tutarlılığını artırır, iş akışlarınızı düzenler ve işletim maliyetlerinizi düşürür. Önceden oluşturulmuş entegrasyonlarla tüm iş süreçlerinizde verimliliği artırarak;

SAP Hybris Commerce Cloud ile çok kanallı bir işletmenin, % 307 ROI’ye ulaşmasının mümkün olduğunu gösteriyor.

Ortalama sipariş değerinde artış sağlar (AOV) Dönüşüm ve değer oranlarında artış sağlar Önceden inşaa edilmiş, sektöre özel yeteneklerle kişiselleştirme maliyetini ve riski azaltır Pazarlama / E-ticaret ekiplerinin verimliliğinin artmasına olanak tanır ve Dijital kanallar üzerinden gelir artışı sağlayarak yatırım gelirinizi artırır. Hatta yakın tarihli bir Forrester Total Ekonomik Etki (Total Economic Impact) çalışması, SAP Hybris Commerce Cloud ile çok kanallı bir işletmenin, % 307 ROI’ye ulaşmasının mümkün olduğunu gösteriyor. Forrester bu raporunda, 1 milyar dolarlık bir şirketin SAP Hybris Commerce Cloud’a yatırım yaptıklarında aşağıdaki avantajları yakalayacağını belirtiyor:

% 307 ROI Bir yıldan az geri ödeme süresi Gelişmiş müşteri deneyimi ve sadakat

İşletmenizi SAP Commerce Cloud ile Büyütün Dijtalleşmenin öneminin gittikçe arttığı günümüzde, pazar hızına yetişmek, hatta rakiplerden bir adım önde olmak perakende sektörü için oldukça önem taşıyor. Müşterilerinizle tüm kanallardan etkileşim kurmak, ticaret yönetiminizde verimliliği artırmak, hızlı ve uygun maliyetli lansman yaparak çok kanallı içeriği tek bir platformdan yönetme hedeflerinize SAP Commerce Cloud ile ulaşmak mümkün. Ticaret platformunuz tarafından kısıtlanmadan pazar hızını yakalayın ve gereksinimlerinize kolayca uyarlanacak SAP Commerce Cloud ile her dijital kanalda kişiselleştirilmiş bir müşteri deneyimi sunun.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 19 Aralık 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, müşterileri merkeze almalı ve fiziksel konumlar, masaüstü ve mobil cihazlar dahil olmak üzere müşteriyle etkileşime girdiği her yerde olmalıdır.
  • 1 Kasım 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, multichannel bir temel üzerine inşa edilmiş olsa da, müşteri deneyiminde, hedeflerde ve uygulamada önemli farklılıkları vardır.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.