Yeni Normalde Daha Güçlü Olmak

Yeni Normalde Daha Güçlü Olmak

“İlk motivasyonum güven duygusu oldu.”

Koronavirüs ile birlikte evden çalışmaya hızlı bir adım attık. Bu dönemde Maslov’un  ihtiyaçlar piramidinin temel ögelerinden “güven” duygusunu, bir şirketin çalışanlarına hissettirmesinin önemini deneyimledim. Motivasyonumun temel kaynağı da en başta bu güven duygusu oldu.

“Evden çalışabilen bir anne olmak beni daha güçlü kıldı.”

Koronavirüs ile başlayan evden çalışma döneminin, benim gibi çocukları olan anneler için elbette biraz daha farklı zorlukları var. Çocuklarımın evde olması ve bir yandan mesaimi devam ettirmek kolay değil. İşimin, çocuklarımın ve evin ihtiyaçlarını evin içinde bir arada yürütmek, öncekinden çok daha iyi organize olmamı gerektirdi.

Ancak tüm bu organizasyonu yaparak işleri yolunda götürdüğümde, sorumluluklarımı geride eksik bir şey bırakmadan yerine getirmenin yaratmış olduğu yeterlilik hissi, daha azimli ve güçlü bir karaktere bürünmemi sağladı. Koronavirüs döneminde evden çalışmanın bana en büyük katkısı bu oldu.

Hem evi hem işi evde bir arada yürütmeyi deneyimlemek kendimi güçlü, motive ve mutlu hissettiriyor. Arada elbette bir soluk alma ihtiyacı duyuyorum. Bu durumda evde kendim için verdiğim küçük molalar imdada yetişiyor. Motivasyon duygumu uzun süre diri tutabiliyorum.

“Evden çalışmanın verimli olduğuna inanıyorum. Pandemi sonrasına evden çalışmaya hazırım.”

Evden çalışmak, hem şirket/ofis maliyetlerini hem de bizim zaman maliyetimizi önemli oranda azaltıyor. Bu düşen maliyetlerin sonraki projelere ve kendi yaşamımıza olumlu etkileri olacağına inanıyorum.

Evden çalışma olanaklarının pandemi sonrasında da sürmesi kendim, ailem, şirketim ve ülkemiz adına büyük bir aşama olacaktır.

Yeni çağın dinamiklerinin ve parametrelerinin belirlendiği bu üçüncü bin yılın ilk günlerinde, şirketimizin inovatif bakış açısı ve ön görüsü ile bu çalışma sürecini sistematik hale getireceğini düşünüyorum.

Bu çalışma şeklinin, bizleri daha fazla katkıda bulunabilen ve bunun mutluluğunu içsel olarak da yaşayabilen üretken bireyler haline getireceğine inanıyorum. Bu inanç sürekli yükselmekte ve beni her gün daha çok motive etmekte.

Her şey yaşam için.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 4 Mayıs 2020
  • Dijital Mektuplar
Koronavirüs salgını ile değişen evde yaşam ve evden çalışma deneyimlerini İnomera ekibi Dijital Mektuplar ile paylaşıyor.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.