Yeni Normale Nasıl Uyum Sağlıyorum?

Yeni Normale Nasıl Uyum Sağlıyorum?

Yeni Normale Nasıl Uyum Sağlıyorum?

“En Büyük Motivasyon Sağlık.”

Koronavirüs’ün başlaması ile birlikte evden çalışmaya başladık ve 45 gündür gıda alışverişi dışında evden çıkmadık. Yeni bir normale alışmaya çalıştığımız, bütünüyle sosyallikten uzaklaştığımız bu süreçte motivasyonu ayakta tutmak zor olsa da beni en çok motive eden şey kendi sağlığımın ve sevdiklerimin sağlığının hala yerinde olması.

Yaşamın bir anda değişmesi birçok şeyi özlememize ve eski yaşama bir an önce dönmek istememize neden olsa da, sağlığımızın yerinde olması çok önemli. Yazıma başlarken öncelikle en büyük motivasyonumuzun sağlıklı kalmak olması gerektiğini belirtmek istedim.

Bu süreçte her gün uyanıp, bilgisayar başına geçip, verimli bir iş günü geçirebilmek ve evden çalışma motivasyonumu yüksek tutabilmek için uyguladığım bazı taktikler var. 

“Çalışma ortamımı ayırdım.”

Öncelikle çalışma ortamımı evin geri kalanından olabildiğince ayırdım. Sadece çalışmak için kullandığım bir odam ve çalışma masam var. Bu ortamı ofis gibi derli toplu ve düzenli kullanmam gerekiyor. Bu sebeple düzenli olarak temizliğini ve düzenini sağlıyorum. Bu özel alan daha odaklı çalışmamı sağlıyor.

Uyku kıyafeti ile günlük kıyafetlerimi ayırıyorum.”

Çalışırken kullandığımız ortamın düzeni kadar kendi öz bakımımızda motive çalışmak için önemli. Uyku, giyim, yemek… Bunlara dikkat etmek gerekiyor.

Örneğin ben, geç uyumadıysam mesai başlangıcından yarım saat kadar erken uyanmaya çalışırım. Çünkü uyanır uyanmaz işe başlamak odaklanmamı zorlaştırır. Kendime ayıracağım yarım saatlik bu zaman, kahvaltımı yapmak ya da atıştırmak, belki bir kahve içmek için yeterli oluyor ve beni güne hazırlıyor.

Giyim konusunda ise çok sözü geçen pijamaya değinmek istiyorum : ) Kesinlikle pijamalarımla bilgisayar başına geçmem. Günlük kıyafetler ile uyku kıyafetlerini birbirinden ayırmak benim için önemlidir. Gün içinde eşofman gibi rahat kıyafetler tercih ederim.

“Egzersize mutlaka zaman ayırıyorum.”

Günlük rutin hareketlerimizin, adım sayımızın bir anda düştüğü bu dönemde egzersiz yapmayı önemsiyorum. Öğle aralarında evin içinde spor yaparak sürekli bilgisayar başında oturmanın olumsuz etkilerini vücudumdan atmaya çalışıyorum. Bunun için şirketimiz bizim için bir egzersiz uygulaması satın aldı. Bunu verimli şekilde kullanıyorum.

“Mesai saatlerimin düzenli olmasına ve sözlü iletişime önem veriyorum.“

Mesai saatlerimizi düzenli tutmaya özen gösteriyoruz. Bu, verimli olduğumuz saatlerde ekip olarak odaklanarak çalışmamızı sağlıyor. Altını çizmek istediğim başka bir konu da iletişim yöntemim. Çoğunlukla ekip arkadaşlarımla konuşmayı tercih ediyorum. Çünkü yazışmak yerine konuşmak bazen kendimi ofisteymişim gibi hissettiriyor ve bu duygu beni motive ediyor. Arada iş dışında konuşmak için de vakit ayırmak gerekiyor.

“Mola vermeyi ve özel aktivitelerimi ihmal etmiyorum.”

Bilgisayar başından kalkmayı unutabiliyorum bazen. Ara sıra çay kahve molası, oksijen alma molası gibi aralar vermeyi unutmamaya çalışıyorum. Bu araları vererek zihnimize biraz müsaade etmek gerekiyor diye düşünüyorum. Mesai bittikten sonra özel hayatımda da keyif aldığım aktiviteler yapmak ertesi gün motive bir şekilde işe başlayabilmemi sağlıyor.

Evden çalışmaya başladığımız bu “yeni normal” döneminde tüm bunlara rağmen motivasyonumun zaman zaman dibe vurduğu anlar oluyor. Ancak bahsettiğim şekilde çalışmaya devam ederek genellikle motive bir şekilde çalışabiliyorum. Çünkü başında da belirttiğim gibi hepsi sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak için.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 14 Mayıs 2020
  • Dijital Mektuplar
Koronavirüs salgını ile değişen evde yaşam ve evden çalışma deneyimlerini İnomera ekibi Dijital Mektuplar ile paylaşıyor.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.