E-ticarette İş Akış Otomasyonu

E-ticarette İş Akış Otomasyonu

E-ticaret endüstrisi giderek büyüyor. Statista’ya göre, 2019’un sonunda 3.535 milyar dolar değerindeydi. Covid-19 ile birlikte de hem perakende sektörü hem de tüketiciler açısından e-ticaretin önemi giderek artıyor.

Büyüyen bir sektörde, işletmeler kalkınma için birçok fırsata sahiptir. Bir e-ticaret firması süreçlerine daha yakından bakarak pazarın daha önemli bir dilimini elde edebilir. Yazımızın ana konusu iş akışı otomasyonu da, bir firmanın kârlılığını artırması için akıllı bir yoldur.

Yazımızda e-ticaret otomasyonunu her açıdan ele alacağız. İş akışı otomasyonunun ne olduğunu ve size nasıl fayda sağlayabileceğini öğreneceksiniz. Ardından, iş süreçlerinizi otomatikleştirmenin en yararlı yollarından bazılarını paylaşacağız.

İş Akışı Otomasyonu Nedir?

İş akışı otomasyonu, işletmelerin süreçlerini düzene koymasının bir yoludur. Büyük şirketlerde nitelikli işlerde çalışan birçok personel olabilir ancak geri kalan tüm işler için anahtar süreçleri otomatikleştirmek, personeliniz bulunmadığında işin ilerlemesini sağlar.

İşletmenizin tüm departmanlarında otomatikleştirilebilecek süreçler vardır. Envanter yönetiminden e-posta pazarlamasına veya insan kaynaklarına kadar, e-ticaret otomasyonu tüm süreçleri iyileştirebilir.

İş akışı otomasyonunu yapmanın önemli getirileri vardır.

Yinelenen görevler, işlemlerinizde darboğazlar oluşturur. İşin sorunsuz bir şekilde ilerlemesinden ziyade, zaman yoğun işler yapıldıkça verimliliği yavaşlatır. Bir iş akışı otomasyon çözümü ise tüm bu darboğazları açabilir. Sıradan görevler çok daha kısa sürede otomatik hale getirilir ve tamamlanır. Ardından, kuruluşunuz genelinde verimlilikte bir artış görürsünüz.

Verimlilik

Birçok e-ticaret görevi sıradan ve tekrarlayıcıdır fakat bu onları daha az gerekli kılmaz.

Bununla birlikte, eğer bir insan bu sıradan ve tekrarlayıcı görevleri yapmak zorundaysa, çok zaman harcamaktadır. Örneğin sipariş yönetimini ele alalım. İşletmenizin bu alanı çok fazla veri girişi gerektirebilir. Ayrıca, müşterilere gönderim e-postaları göndermeniz ve gönderim etiketleri yazdırmanız gerekebilir. Oysa bir sipariş yönetimi yazılımıyla tüm süreci otomatik hale getirebilir ve hataları da minimize edebilirsiniz.

2. Veri ve görev doğruluğu

E-ticarette çok fazla veri üretilir. Sipariş ayrıntıları, müşteri bilgileri ve stok numaraları sadece birkaç örnektir. İşlerin sorunsuz çalışmasını sağlamak için, işletmeniz verileri çeşitli sistemlere girmeli ve depolamalıdır. E-ticaret otomasyonundan önce tüm verilerin elle girilmesi ve paylaşılması gerekiyordu.

Dolayısıyla manuel işlem hataları da daha fazla oluyordu. En yetkin ve özenli işçi bile zaman zaman hatalar yapacaktır. Bu basit hatalarsa önemli sorunlara neden olabilir. Örneğin, yanlış stok kaydı hayati siparişleri yerine getirememenize neden ollabilir. İş akışı otomasyonu ile bu tür hatalar denklemden çıkarılır.

En iyi otomasyon araçlarıyla, insan hatası nedeniyle olumsuz müşteri hizmetleri yansımaları %65’e kadar azaltılabilir.

3. Üretkenlik

Otomasyon araçları, çalışanlardan en iyi şekilde yararlanmanızı ve bunları mümkün olduğunca verimli bir şekilde kullanmanızı sağlar. İş akışı otomasyonu, çalışanları işten çıkarmak değil, üstün iş süreci yönetimi (BPM) ile ilgilidir.

Önemli ancak tekrarlayan süreçleri otomatikleştirdiğinizde, personel başka şeylere odaklanabilir. Zeka ve kişisel katkı gerektiren görevlere dikkatlerini verebilirler. Otomasyon onlara yeni ürünler tasarlamaları için daha fazla zaman tanır. İlişkileri geliştirmek veya müşterilerle etkileşim kurmak için onları serbest bırakır. Bu nedenle iş verimliliğiniz önemli ölçüde artacaktır.

İş Akışı Otomasyonu için E-ticaret Görevleri

Çevrimiçi perakendeciler, otomasyona yardımcı olmak için teknoloji söz konusu olduğunda bolca seçeneğe sahiptir. Tekrarlanabilir süreçleri veya manuel görevleri nasıl otomatikleştireceğinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacağız. Aşağıdakiler, iş akışı otomasyonu fikirlerimizin uygulandığı yedi iş alanıdır:

  • Müşteri deneyimi ve desteği
  • Pazarlama
  • Satınalma siparişi onayları
  • Bayi ve tedarikçi onboarding
  • Sipariş yönetimi
  • Envanter
  • Satış

SAP Commerce Cloud çözümleri e-ticaret işlerimi nasıl basitleştirir?

SAP Commerce Cloud çözümleri, aramadan satışa kadar sorunsuz bir deneyim ile müşterileriniz için satın alma sürecini kolaylaştırmanıza olanak tanır. Sezgisel, self servis yetenekleri ve yapay zeka destekli satış, rehberli satış, destekli servis ve sohbet botlarının bir kombinasyonu satın alma sürecine daha fazla yardımcı olur ve daha düşük sahip olma maliyetiyle daha fazla kar sağlar.

SAP Commerce Cloud, karmaşık ticaret ve sipariş süreçlerini de basitleştirir, böylece müşterileri daha etkili bir şekilde meşgul edebilir ve genel talebi tedarik zincirinize bağlayabilirsiniz.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 19 Aralık 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, müşterileri merkeze almalı ve fiziksel konumlar, masaüstü ve mobil cihazlar dahil olmak üzere müşteriyle etkileşime girdiği her yerde olmalıdır.
  • 1 Kasım 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, multichannel bir temel üzerine inşa edilmiş olsa da, müşteri deneyiminde, hedeflerde ve uygulamada önemli farklılıkları vardır.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.