Mobil Ticaret Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Mobil Ticaret, akıllı telefonlar ve tabletler gibi kablosuz elde taşınır cihazlar aracılığıyla mal ve hizmetlerin satın alınması ve satılmasıdır. Bir e-ticaret biçimi olan mobil ticaret, kullanıcıların bir masaüstü bilgisayar kullanmaya gerek kalmadan çevrimiçi alışveriş platformlarına erişmesini sağlar. 

Zamanla, kablosuz cihazlar üzerinden içerik teslimi daha hızlı, daha güvenli ve ölçeklenebilir hale geldi. 2017 itibarıyla e-ticaret satışlarının %34,5’ini mobil ticaret kullanımı oluşturuyordu. Son yıllarda ise giderek artan mobil ticaret korona döneminde de artışını sürdürdü ve Statista‘nın son araştırmalarından birine göre, 2021 yılında mobil ticaretin e-ticaret satışlarının %72,9‘unu oluşturması bekleniyor.

Mobil ticaretten en çok etkilenen sektörler şunlardır:

  • Fatura ödeme ve hesap incelemelerinin tümünün mobilden yapılabildiği telekomünikasyon.
  • Tüketicilere anında sipariş verme ve ödeme yapma olanağı verildiğinden hizmet ve perakende.
  • Finansal haberlerin, spor figürlerinin ve trafik güncellemelerinin tek bir mobil cihaza gönderilmesini içeren bilgi hizmetleri.
  • Müşteriler hesaplarına erişmek ve faturalarını ödemeyebildiği, hisse senedi fiyatlarının görüntülenebildiği ve aynı mobil cihazından ticaretin yapılabildiği aracılık hizmetlerini içeren finansal hizmetler ve mobil bankacılık.

Mobil Ticaret Türleri

Mobil ticaret, işleve göre mobil alışveriş, mobil bankacılık veya mobil ödemeler olarak kategorize edilebilir.

Mobil alışveriş, müşterinin bir mobil cihazdan bir uygulamayı kullanarak veya bir web uygulaması üzerinden bir ürün satın almasına olanak tanır.

Mobil bankacılık, müşterilerin işlem yapmasını sağlayan her türlü teknolojiyi içerir. Bu genellikle bankacılık kurumu tarafından sağlanan güvenli, özel bir uygulama aracılığıyla yapılır.

Mobil ödemeler, kullanıcıların bir mobil cihaz kullanarak şahsen ürün satın almasına olanak tanır. Apple Pay gibi dijital cüzdanlar, bir müşterinin bir kartı kullanmasına veya fiziksel nakit ödeme yapmasına gerek kalmadan bir ürün satın almasına olanak tanır.

Mobil Ticaret Nasıl Çalışır?

Çoğu mobil ticaret etkin platformda, mobil cihaz, çevrimiçi ürün satın alımlarını gerçekleştirmek için kullanılabilen bir kablosuz ağa bağlanır. Bir mobil ticaret uygulaması geliştirmekten sorumlu olanlar için, izlenecek önemli KPI’lar arasında toplam mobil trafik, uygulamadaki toplam trafik miktarı, ortalama sipariş değeri ve zaman içindeki siparişlerin değeri bulunur. Benzer şekilde, mobil sepete ekleme oranını izlemek, geliştiricilerin kullanıcıların müşteri olup olmadığını görmelerine yardımcı olacaktır. Mobil ticaret geliştiricileri, ortalama sayfa yükleme sürelerini, mobil alışveriş sepeti dönüştürme oranlarını ve SMS aboneliklerini kaydetmekle de ilgilenebilirler.

Özellikle mobil ödeme ürünleri açısından, bir tür Peer-to-Peer (P2P) paylaşım yoluyla çalışırlar. Bir mobil cihaz bir banka kartının bilgileriyle eşleştirildiğinde, telefon bir ürün için ödeme yapmak üzere bir ödeme terminali üzerinden iletilebilir. Bir mobil cihaz kullanılarak yapılan bu temassız ödeme, Yakın Alan İletişimi (NFC) kullanımı sayesinde mümkündür.

Mobil Ticaretin Avantajları

Mobil ticaretin avantajları şunları içerir:

  • Markayı daha kolay erişilebilir hale getirilerek müşteri elde tutma oranını olumlu etkiler.
  • Müşteriler için masaüstü bilgisayara ihtiyaç duymadan fiyatları karşılaştırmada, yorumları okumada ve satın alma işlemlerinde daha fazla kolaylık sağlar.
  • Daha geniş ürün ve hizmet yelpazesi sunmaya yardımcı olur.
  • Bir işletmenin müşteri iletişim ve satış noktasını otomatikleştirir.

İşletmenizi daha erişebilir bir hale getirmek için Mobil Ticaret deneyimimizden yararlanın.

Mobil ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için sayfamızı ziyaret edin.

Mobil Ticarette Yükselen Trendler hakkında daha fazla bilgi için blog yazımızı ziyaret edin.

Mobil uygulama ihtiyaçlarınız için bize ulaşın.

Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
E-Bülten Aboneliği

İlgili Yazılar

  • 19 Aralık 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, müşterileri merkeze almalı ve fiziksel konumlar, masaüstü ve mobil cihazlar dahil olmak üzere müşteriyle etkileşime girdiği her yerde olmalıdır.
  • 1 Kasım 2021
  • E-Ticaret
Omnichannel strateji, multichannel bir temel üzerine inşa edilmiş olsa da, müşteri deneyiminde, hedeflerde ve uygulamada önemli farklılıkları vardır.
icon/mail-check

Teşekkürler

Kısa süre içinde bir e-posta alacaksınız.

hr@inomera.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.